Skip to main content

Met onze tour door Midden en Noord-Italië tot oktober, bieden we poffertjes op locatie met de Europese Markten van Fiva Confcommercio.

Elk weekend staan we op een markt in een andere, vaak prachtige Italiaanse stad. Omdat we al jaren meedoen aan deze Europese Markten van Fiva Confcommercio, zijn onze poffertjes op locatie in Italië voor veel van de bewoners van de plaatsen waar de markten worden gehouden een vast en heel geliefd onderdeel. Italianen houden erg van onze ‘mini crêpes olandesi alla Nutella’, en zonder ons zou de markt voor hen niet hetzelfde zijn.

Poffertjes op locatie in Italië: geliefd, vooral met Nutella

Onze poffertjes op locatie in Italië worden ook goed opgepakt in de Italiaanse media. Zo schreef een krant in Empoli onlangs: ‘In deze internationale smakenstrijd onder de toetjes hebben de oer-Italiaanse, Siciliaanse cannoli de muffins en macarons hun meerdere moeten erkennen in poffertjes. De Nederlandse mini-pannenkoeken hebben altijd veel furore gemaakt en staan op nummer 1.’

De markten zijn zo international dat mensen ons zelfs herkennen uit Dubai, want ook daar bieden we poffertjes op locatie. Martina Nargiso schreef op Instagram over onze poffertjes: ‘Het enige dat me kan laten glimlachen zelfs als ik er geen zin in heb.’ Daar doen we het graag voor!

Europese markten

Op de Europese markten van Fiva Confcommercio komen smaken, geuren en kleuren van over de hele wereld samen. Sinds de eerste editie in 2001 is dit evenement uitgegroeid tot een tentoonstelling van producten van over het hele Europese continent, dat verschillen en overeenkomsten in cultuur viert, Italianen en de Europese handelaren samenbrengt en inmiddels miljoenen klanten bedient met typische producten uit vele landen, waaronder onze Nederlandse poffertjes op locatie in verschillende steden in Italië. Voor veel locals is de Europese markt een jaarlijks hoogtepunt en wordt er al lang van tevoren uitgekeken naar onze poffertjes met Nutella.

De Europese Markten van Fiva Confcommercio worden van maart tot oktober gehouden in verschillende Italiaanse plaatsen in het midden en noorden van het land.